Ücretli ve Ücretsiz Tasarım ve Video Araçları

0
216
Ücretsiz-tasarim-araclari

1. CANVA

Canva, ücretsiz bir web tabanlı tasarım uygulamasıdır. İnfografik, poster, sunum, davetiye, kart, reklam ya da sosyal medya gönderileri gibi birçok görseli profesyonel bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olur. Tasarım bildiğiniz üzere göreceli bir kavram. Elbette bazı kuralları var ama temelinde hayal gücüne bağlı. Bazen istediklerinizi söylemenize rağmen “işte budur” demek vakit alır. Tasarım bilmiyor olmanız da bu “işte budur”a ulaşamamanıza bir etken olabilir. Canva, size tam olarak bu konuda destek sağlıyor. Canva’yı kullanabilmek için mucize tasarım bilgilerine sahip olmanıza gerek yok. Program zaten Türkçe ve içine girdiğiniz anda kullanım kolaylığı sağlıyor. Sizin yapmanız gereken hayal gücünüzü çalıştırmak ve tüm bunları zahmetsizce tasarıma dökmek.

Canva’da ayrıca video da hazırlayabilirsiniz. Sosyal medya içerikleri, reklam içerikleri, story videoları, video kolajlar gibi bir çok video içeriğini şablonlar üzerinden kolayca hazırlayabilirsiniz.

Canva, ücretsiz olsa da kendi içerisinde ücretli abonelik sunarak ücretsiz pakete göre bazı avantajlar sunmakta. Bazı şablonların ücretli abonelik içerisinde sunulması gibi.. İhtiyaç dahilinde eğer daha fazla ve farklı şablona ihtiyaç duyuluyorsa ücretli abonelik satın alınabileceği gibi eğer öğrenci iseniz ve edu uzantılı öğrenci mailiniz varsa GitHub Education Pack üzerinden Canva’nın ücretli versiyonuna ücretsiz abone olabilirsiniz.

2. Adobe Spark Post

Spark Post Adobe ekosisteminde bulunan ve ücretsiz olarak sunulan bir tasarım uygulamasıdır. Spark Post ile poster, logo tasarımı, sosyal medya paylaşımlarını tasarım bilgisine ihtiyaç duymadan hazır şablonları kullanarak oluşturabilirsiniz. Spark Post web tabanlı olarak çalışabildiği gibi İOS ve Android platformlarında mobil uygulamarıda mevcut. İsterseniz bilgisyarınızda istersenizde telefonunuzda ihtiyacınız olan tasarımları hızlıca yapabilirsiniz.

Spark Post ile ayrıca video içerikleride üretebilirsiniz. Sizlere uygulama içerisnde sunulan video şablonlarından beğendikleriniz üzerinde kolayca değişiklik yaparak video içerikleri üretebilirsiniz.

Adobe Spark Post sizlere ücretsiz olarak çok fazla şablon sunsada Spark’da kendi içerisinde ücretli versiyona sahip ücretli abonelik ile daha fazla şablona kolaylıkla erişebilirsiniz. Ayrıca hali hazırda kullanmış olduğunuz Adobe Creative Cloud aboneliğiniz varsa Spark Post’a tekrar abone olmanıza gerek kalmadan Spark Post’u bu aboneliğiniz ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

3. Powtoon

Powtoon konuşma balonları, şekiller, resimler, karakterler ve daha aklınıza gelebilecek bir çok materyal kullanarak animasyon oluşturmanıza imkan sağlayan bir araçtır. Powtoon hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklere sahiptir. Ücretsiz olarak oluşturabileceğiniz animasyonlar başlangıç için yeterli olabilir . Bu animasyonları oluşturmak tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. İyi planlayarak ve yaratıcılığınızı kullanarak Powtoon ile çok güzel, ilgi çekici animasyonlar oluşturabilirsiniz. Ücretsiz sürümde hazırladığınız videoyu youtube da direk olarak paylaşabiliyorsunuz. Powtoon da hazırladığınız videoyu İnstagram vb. platformlarda paylaşmak için mp4 formatında indirmeniz gerekecektir. Bunun için ücretli sürüme ihtiyacınız olacak.

4.Biteable

En basit animasyonlu video oluşturma araçlarından biri  olarak nitelendirebileceğimiz Biteable, videonuzu sürükle-bırak yöntemiyle metin, fotoğraf, renk ve seslerle oluşturmanızı sağlıyor. Ayrıca animasyon, canlı aksiyon ve fotoğraf gibi çok sayıda stilde sahneler de sunan ve hazır şablonları da kullanabileceğiniz araçta videolarınızı hazırladıktan sonra YouTube, Facebook ve Twitter’da paylaşabildiğiniz gibi web sitenize de yerleştirebilirsiniz. Biteable’ın ücretsiz versiyonunda hazırladığımız videoları mp4 formatında indirmemize imkan tanıyor. Fakat burada Biteable videonuzun köşesine watermak eklemiş oluyor. Bunu aşmak için ücretli sürüme geçmeniz gerekiyor.

5.Vyond

Vyond geniş şablon kütüphanesi ve kullanım kolaylığıyla öne çıkan web tabanlı video düzenleme uygulamasıdır. Vyond ile kolaylıkla istediğiniz animasyonları oluşturabilirsiniz. Vyond, iş uygulamalarını hedefleyen animasyonlu bir video oluşturabilirsiniz. Üç ana video ve varlık stili sunarlar: çağdaş, ticari ve beyaz tahta. Platformu kullanarak kısa bilgilendirici videolar, reklamlar veya eğitim materyalleri oluşturabilirsiniz.

Vyond ücretli bir uygulamadır. Vyond’u ücretsiz deneme sürümü kullanarak 14 gün boyunca deneyebilirsiniz.

Ömer Faruk Saraç
Video İçeriği Uzman Yardımcısı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz