Küçük İşletmeler İçin Online Büyüme Kaynakları

0
407
Kucuk-isletmelericin-ucretsizbuyumekaynaklari

Küçük İşletmeler İçin Online Büyüme Kaynakları

Ücretsiz çevrimiçi kaynaklarıyla sosyal meyda, e-ticaret pazaryerleri ve Google araçlarını öğrenerek işletmeni büyütmek ister misin? Dijitalde ihtiyacın olacak tüm ücretsiz kaynakları sizin için derledik.

Bu blog yazısı çeşitli sektörlerden çeşitli alanlarda iş yapan, özellikle yolu çevrimiçi kanallardan geçen küçük ölçekli kuruluşların hepsini ilgilendiriyor.

Küçük işletmeler kendi alanında iş yapış ve kreatif süreçleri sağlıklı bir şekilde yönettiği zaman gerçek ihtiyacın tespiti ve ihtiyaca yönelik çözümlerde kendiliğinden gelişiyor. Bunun için vizyon ve perspektif kazanmaya yönelik takip edilecek bazı kaynaklar var.

Örnek Analiz

Eve doğru yürürken mahallemde açılmış yeni bir market ile karşılaştım. Küçük bir aile işletmesi ve organik ürünler satan bir marketti. Geçen yıldan beri açmaya çalışıyorlardı. Oradan geçiyordum ve içeride ışıklar olduğunu görünce şaşırdım. İçeriye girdiğimde dükkanın yeni açıldığını gördüm ve sahipleri, ihtiyacım olan her şeyde bana yardım etmeye hazırdı.

Eve geldiğimde internette onlara baktım ve Facebook’un ve Google işletme girişlerinin onları “geçici olarak kapalı” olarak listelediğini ve bir web sitelerinin olmadığını gördüm. Onlara Facebook’ta ve Google işletme kısımlarındaki durumlarını bildirdiğim bir mesaj attım ve sahibi yanıtladı, ve neden bahsettiğimle alakalı hiç bir fikri yoktu. Daha sonra sorunu çözdüler. Umarım biraz yaya trafiği almalarına yardımcı olur.

Yaşadığım bu basit gibi görünen durum, hangi sektörden olursa olsun işletmelerin kapitali doğru yönetmek, verimli çalışmak ve işletmeyi büyütmek için hangi kaynakların kullanılması gerektiği üzerine düşünmemi sağladı. Özellikle günümüzün dijital altın çağında işletmeler çevrimiçi faaliyette bulunmak durumundalar. Bu yönde yapılan araştırmaların sonucunda aşağıda sizler için birkaç kaynak bulduk.

Türkçe Kaynaklar

Google Programları

Özellikle Google tarafında öğrenecek çok şey var. Google’un dijital dünyada ve offline iş yapış şekillerini online dünyaya entegre etme anlamında bireyselleri, şirketleri ve STK’ları geliştirmek için ücretsiz sunduğu inanılmaz zengin içerikli eğitim programları var.

Aşağıda Google’un sunduğu hizmetleri kısaca maddeler halinde görelim:

  • İşinizi haritalarda konumlandırmak, Google aramalarda işletmenizi insanlara sergilemek, yaya trafiği almak ve işletmenizi tanıtmak için her kurumun Google işletme profiline sahip olması ve nasıl kullanılacağını da bilmesi gerekir.
  • İşinizi geliştirmenize yardımcı olacak online kurslar,
  • Özellikle Google’un sunduğu ücretiz dijital pazarlama araçları,
  • Google dijital atölye,
  • Think With Google ile ilham veren yazılar,
  • Youtube da içerik üretmek için İçerik oluşturma akademisi gibi pek çok alanda eğitimlere ulaşmak ve bulunduğumuz kuruma katma değer sağlamak oldukça mümkün.

Ayrıca tüm programlarının olduğu ana sayfayı görmek ve ihtiyacınız olanı seçmek için tıklayın.

Google araçlarıyla işinizin yönetimini kendi elinize almak ister misiniz?

Aşağıdaki belirttiğimiz araçları öğrenerek veya çalışanlarınızı öğrenmeye teşvik ederek işletmenizin geleceğini Google platformunda kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Ücretsiz online eğitimlerle öğrenebileceğiniz bu araçlar:

  • Google Ads,
  • Google Marketing Platform,
  • Analytics Akademisi,
  • Google Ad Manager,
  • Google AdMob,
  • Authorized Buyers
  • Waze

Link için tıklayın.

Udemy

Yine sosyal medya ve dijital alanlarda Udemy’in sunduğu Türkçe ve altyazılı olmak üzere bazı ücretsiz kurslar mevcut.

Facebook Blueprint

Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp’ta işletmenizi sosyal medyada konumlandırmak, içerik üretmek, doğru kitleye ulaşmak ve pazarlama becerilerinizi geliştirmek için hızlı ve ücretsiz olarak keşfedebileceğiniz birbirinden dolu ve değerli kursları linke tıklayarak keşfedebilirsiniz.

Trendyol Akademi

İşletmenizi çevrimiçi kanallarda doğru bir şekilde konumlandırdıktan sonra yeni iş alanları aramak ve pazaryerinizi büytümek için Trednyol’un ücretsiz sunduğu akademiye katılabilir, yeni pazaryeri dinamiklerini ve iş yapış şekillerini keşfedebilrsiniz.

Farklı pazaryerleri için de artık eğitimler aracılığıyla işiniz oldukça kolaylaşıyor. Yemek sepeti, getir ve hepsiexpress gibi kanallarda esnafa ve küçük işletmelere yönelmiş durumda ve çeşitli eğitim programlarıyla destek sunuyor.

Tekdev

E-ticaretin tüm detaylarını öğrenmek mi istiyorsunuz?

Tekdev’in sunmuş olduğu, tüm entegraston süreçleriyle birlikte e-ticaret ve pazaryerlerine hakim olabileceğiniz ücretsiz online eğitimler, sertifikalı eğitim programları ve webinarlara katılım sağlayabilirsiniz.

Link için tılayın.

İngilizce Kaynaklar

Hubspot (kurslar)

Ücretsiz Hubspot kursları seti, birkaçını saymak gerekirse, reklamcılık, blog oluşturma, marka oluşturma, olası satış oluşturma ve SEO gibi konuları kapsıyor. Link için tıklayın.

Google Primer

Google Primer, küçük işletmeler için pazarlamanın ve halkla ilişkilerin temellerini öğreten harika, kullanımı kolay bir eğitim mobil uygulamasıdır.

Android için tıklayın.

iOS için tıklayın.

Online Topluluklar

Slack, Discord, Quora, Linkedin, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarında bulunan topluluklar, bulunduğunuz yerde bulunan diğer küçük işletme sahipleriyle bağlantı kurmanız için çok değerli olabilir. Soru sorabilir, başkalarının yaptıklarından öğrenebilir, bilginizi ve deneyimleriniz de paylaşabilirsiniz.

Google Primer, yeni iş ve dijital pazarlama becerileri öğrenmenin ücretsiz, hızlı ve kolay bir yoludur. Primer çevrimdışı da çalışır, böylece 5 dakika boş zamanınız olduğunda, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde iş planlaması, yönetim, satış, dijital reklamcılık, sosyal medya, içerik pazarlaması, SEO, analitik, marka bilinci oluşturma ve daha pek çok konuda ders alabilirsiniz.

Bu kaynakları kullanabilecek küçük bir işletme biliyor musunuz? Onlarla paylaşın!

Abdulkadir Demir
Sosyal Medya iletişim Uzmanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz